Koos van der Elsen

Welkom  op de vernieuwde website van Koos van der Elsen / JardinArt   (currently under construction)

DeWij Lemiers (NL) 2021  Sinds 2 weken werken we  in een permaculture tuin voor groenten welke methode we geleerd hebben in Spanje.  Het is de bestaande tuin “DeWij” van Astrid Merkx. We gaan het combineren met de methode van Iggdrasil, genaamd “schijnbare chaos”.

Hieronder tevens een 3D tekening uit 2019 in de patio (wintertuin) van Willem in Sorvilan geplaatst en de planten vermeerderd.Sorvilan Willem's Cortigo 20200122_123047 20200122_123138

Welkom  op  Mahl Zeit.                            Expositie van tekeningen in Zaal /Café / I00

Een presentatie van tekeningen in concert/restaurant ruimte en in het café.   Het werk is geinspireerd op het getal  100.              Geven het beeld van zaal 100 weer , het woord 100     oftewel   I00    op de kop van SCHOOL via slow naar I00, oorlog, jacht,verlangen,reeën, geveld.

In de bovengalerij werken uit Chelva (Sp) en Chenery (Fr), voorjaar14 en enkele kleinere werken rond vraagteken, sleutelgat, combine, boom.  En nog 2 assemblages ;  een op de piano en een in de Hal . “st.Mijnehould (1 en 2)”.

In het café   3  grote tekeningen met potlood/ gouache/ krijt/ houtskool met titels ; “ 100jaar 1e WO,  Vallei/ Dal   , DenkaanHenk”.

Koos van der Elsen       see blog;   http://camac-calm-and-more-artists-can.blogspot.nl

voorheen;  Installatie , mei- juni ’13  in Bellamybuurt A’dam etalage.

Tekeningen expositie in Kunstcafé De Cantine A’dam feb’13

Installatie ,  juli ’12  in A’dam etalage in de JMKemperstr.

Metaalsculptuur voor Purmerend.  sept’12

     

Toelichting op mijn beeldende werk :

Ik heb een voorliefde om materialen her te gebruiken  en in een andere context te plaatsen. Ik maak gebruik van wat op mijn weg komt, al zoekende raak ik geïnspireerd door materialen die ik vind. Mijn voorliefde gaat uit naar materialen die door ze met elkaar te verbinden een nieuw verhaal gaan vertellen. Vaak zijn het de contrasten tussen logica, taal, techniek en natuur in al zijn chaos en georganiseerdheid. De veranderingen die de nieuwe technologieën op de natuurlijke omgeving hebben, dwingen me ertoe er een artistiek commentaar op te geven. Ik bouw tuinen, installaties en maak tekeningen.

Mijn uitgangspunten vind ik in mijn reizen en ontmoetingen. Daar gaan de installaties, beelden en tekeningen over die ik maak.  Ik doe onderzoek naar de contrasterende definities van bezochte landschappen en de interessante objecten erin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>