Werk in Walnotenbos Montbavin

harvestingOogst2023

harvestingOogst2023

Posted in Uncategorized

DeWij Lemiers NL permaculture garden

DeWij Lemiers (NL) 2021  Sinds 2 weken werken we in een permaculture tuin en kweken we groenten welke we geleerd hebben in Spanje.  Het is de bestaande tuin van Astrid Merkx to be continued met die methode. In combinatie met de methode van Iggdrasil genaamd “schijnbare chaos”. Starten we van zaad tot….eten!. dat is wat we gaan doen het komende half jaar ! Nu bouwen we een gereclycled kasje van MirjamBerloth’s sculpture, samen met20210206_105338 20210206_105613 Mary Villesvik.

Posted in Uncategorized

Set#Fuse en Set#Loods6 summer2018

Set#Fuse en Set#Loods6

Vanaf half augustus NDSM werf workship   ‘Fuse’   werken we elke dag in de Hal onder het dak van de NDSM werf in de voormalige Skatebaan aan een totaal concept met een aantal kunstenaars.
Meer info volgt of kijk op FB setnet . 20august – 10 sept 2018 , daytime and dinner in the evening.
Aansluitend werken we op het KNSM eiland in Loods 6 aan het vervolg en een heuse expositie!
More info at SetNet.info or FB  .   14sept.opening 15 and 16 sept exhibition of Installation Art 2018.
Posted in Uncategorized

Expo Ecodorp Bergen 20–29 oct. 2017

Welkom bij mijn installatie in de buitenruimte van Ecodorp Bergen.ZuchtOrt2 20171013_162535 DSC05212

Installatie: “Es posible”     

Het speelvlak. Dit geeft het beeld een sociale context, meer ook omdat we met de Hoe-Hoeve kwekerij *de essenboompjes en kruiden, c.q. voedselbos te behouden na de kunst 10 daagse.  De visnetten kunnen verdwijnen, maar bv bij de bloementuin in de grote populier hangt de druppel  ” Gota”   *   De Druppel bevat oude essentakken en kleuren nylon. Koos van der Elsen , beeldend kunstenaar / landschapper.

*Chalara fraxineais een schimmel, de bladeren worden geel, de twijg wordt bruin in de lengte (bast necrose) , het hout is niet de infectiebron, de es wordt gevoeliger voor honingzwam en essenbastkever. (Bron; wikipedia).     *Hoe-Hoeve was een (kruiden) kwekerij bij Amsterdam-Zunderdorp. Op het terrein van de Stadshoeve met vrijwilligers ;  Hoeveel behoeft er is aan… De Essenplantjes komen uit FR.* De druppel , in het Spaans  gota   is een beeldende uitspraak als anekdote aan het verdriet van sterven. Met de energie die wij in de kunstmanifestatie leggen en met de energie die de mensen van het ecodorp erin leggen te bundelen wordt dat verdriet een cohesie…?…. van positief natuurbehoud!                 *Projecten:  JardinArt.com  en FB.  Hoe-Hoeve     en http://camac-calm-and-more-artists-can

Posted in Uncategorized

Expo 11sept- 6nov’16Natuurwandeling Spaans Catalonie 19 okt-26okt’16

Het is nu mogelijk mee te wandelen op een andere Camino Ignaciano ; the Catalan part. Start 19 oct 2016 Our route begins Lleida Spain Through picturesque mountains before ending in Montserrat or Manresa (near Barcelona); Ignatius rested in this town for some months after his journey through Spain.

Eerdere wandelingen ; Margalef study3en walk on the Camino Aragón in oct’15                zie blog;     https://camac-calm-and-more-artists-can.blogspot.com

Flight Ehv.-Reus 18 oct;  with the train from Taragona  to Lleida, nice city, where we stay in alberge san Anast. You will find all the stages of the etappes we are going to make till Montserrat 127km     (or Manresa  if you want 151km).

marg12marg9study2Name of our walk of (inner ) peace; Caminada per la pau (Catalan), from 19 Oct  to 26 Oct.’16     You are welcome to join !  Ask for information.

http://caminoignaciano.org     Lleida – Palau d’Anglesola (22,7 km) ,  Palau d’Anglesola – Verdú (24,7 km),   Verdú – Cervera (16 km),   Cervera –Panadella (15km),  Panadella – Jorba(15 km) or Igualada (22km)  , Igualada – Montserrat (26,8 km),  evt;Montserrat – Manresa (23,5 km)

paxA pied1Exhibition;  From 11 september – 6 november 2016 is the presentation of an Art installation  as a start in Amsterdam in “de Pijp”,part of  Set#Rust, adress Rustenburgerstraat 385 hs , open day and night,  which will represent the wish for peace in the Syrian/Iranien area, in context with the wish for more inner peace and respect.

We happen to believe that walking will be very richly rewarded: a profound “internal dynamic” often develops during long days on the road. The world slows down, and the walker begins to pay attention to the rich movements going on inside his or her heart.   Koos van der Elsen will follow after an Artist-in residence program next to Canserrat. More creative work will follow next to that walk.

Posted in Uncategorized

Set#Slatuinen

Set#slatuinen was een project vanuit een kubus naar een installatie te werken.

De reeks van Fibonacci was mijn uitgangspunt in deze. In de tuin en bij de kas.

imgSlaVogelvooerhuisFibonaciiImgSlaCubeAsA Universe3

Posted in Uncategorized

FortbijEdam /Expo Set#Net.info 6 sept -21 sept za,zo 11-16u (en wo17sept 11- 15u) Welkom

EXPOSITIE 6/7  13/14   20/21   SEPT’14 (waterlinie)Fort Edam (en wo 17 sept  11-15u )

WELKOM (3,50e) 11-16U   Installaties van 15 kunstenaars  !! Speciaal voor Fortmaand !

Het Fort gewelf benadrukt. Met Franse klei  is de oogbal getekend.    De natuurkamer is uiteindelijk perfect. Het Oog met sylhouetten van gebroken Clematis lianen , bewerkt en getekend  met klei verlaat niet alleen de oorlog daar, maar ook de Jugendstil en de ArtNouveau van die tijd.

De Brancard op het dak is van metaal, zo ook het Peace-symbool, de  ladder is van hout, De ziel moet kunnen ontsnappen, vandaar; “antenne van het zijn”    KOOS VAN DER ELSEN  2014   zie ook blog Camac-calm-and-more…   en de website van Set#Net.info  AccentfortheFort ceiling. With  French clay (Argile)  I draw the eyeball .  The naturechamber is perfect for  the Eye with sylhouettes of broken Clematis lianes , touched and drawed  with clay , it leaves not only the warzone there, but also the  Jugendstil and ArtNouveau of that time.  The Antenne  The soul should be able to escape; “antenne  of the being”   (On the  roof!) See blog or set#net.info website too!

The Brancard  is  in metal, like the Peace-symbol,  the  ladder is of wood,  also the hitted tree.   

Posted in Uncategorized

Chelva ArtistinResidence

Chelva (Valencia) Bij dit Artists huis hier in Chelva is de grens (soort 3 culturenpunt) PeterBosch denkt zelfs dat dit huis niet alleen in en aan de vestingsmuur gebouwd is, maar zelfs een vestingstoren was.   De joodse wijk was hier en op het plein en naar het oosten is nu de stad en katholiek. De barrios (wijkjes) heten Azogue, Arrabal en Benicacira. Ik wandel vanaf zijn landje met olijfbomen en amandel terug . Zwarte olijven en grijsgroene bomen op rode aarde. Wel zuur! Het schijnt dat ze ze een uur in soda leggen of sneetjes geven en in zout of lang wassen. Ook worden ze tegenwoordig gegraind met pit en al en scheidt de olie zich van het vocht. Zo is de smaak wel lang aanwezig van die olijf die ik net at.        

Heb 1e tekening gemaakt, geen sterrenhemel met chipmaan, geen interieur met mensen, maar gewoon zoals altijd een landschap met ornament elementen en symboliek en soms een mens erin(dividu) . Dit keer niet trouwens, het is nog een opzet, met de stadshoek waar ik zit en het uitzicht naar de landjes en de heuvels van de Serrania.    Hago el primero desin, no ciel en estrellas con chip luna, no interior con gente tambien,  si no paysage con ornamentos elementos y simbolica y a veces el hombre dentra individuel.  No hace personas aqui en desin, pero el quarto de ciudad con el panorama en gardinos y colles de Serrania. Het Franciscaner klooster hier is dicht. Was naar het romeinse aquaduct; Pe^na Cortada gegaan met een musicus uit NZ , Scott, zie foto’s .

Toen ben ik mijn 2e tekening en het frame met mij gaan filmen; de carratera de Azogue. Heb de 3e tekening opgezet en een zwembad ontwerp gebouwd, geinspireerd op het oude hier en de tegels in het atelier en het gele plakband!      Die 3e tekening heeft vleugels aan de horizon in de rode lucht/of is het nog landschap? En final; lijkt het op de afbeelding die ik erna zag bij een kapel. Angel &Devil, boete en schuld boven het vagevuur. Zou dat toeval zijn of proces van werken? Gaan, staan, zien en zie daar ! De engelen vleugels en de duivel vleermuisvleugels. In het landschap natuurlijk.

ChelvaCarretera

ChelvaCielWine

Een 4e tekening opgezet over een oude wasplaats met dakje. Ik heb er meteen maar een eigen ontwerp op los gelaten, zodat het basin op een (groen) oog lijkt en het dakje op een wenkbrauw. (ceja sedutora) (de verleidelijke wenkbrauw, haha.) Het komt voort uit een van de vele bronnen en irrigatiekanaaltjes, die hier al eeuwen de stadjes voeden, of het nou droog is of niet. Ook het geluid is fasinerend en zelfs bij een wandeling buiten de stad blijft het water stromen langs je, naar de velden met olijfbomen en bijna (casi) bloeiende amandelbomen.

Tekening 5 met inkt op japans papier. De baaien aan de middellandse zee, waar het nog iets aangenamer is nu. De kustlijn van Spanje en de rivieren en de pireneos, de crack in de granaatappel voor me en de roos, de vuisthand; ze hebben iets gemeen? Maar wat?  Misschien (quizal) komt het nog!El piËL de Toro (stierenvacht) naam v.d. peninsula (Spain y Portugal)

design for a pont (chelva lavadora)

landscape Piel de Chelva (70 x100 cm (inkt , pencil)

ChelvaSedums2Rosemarin

Posted in Uncategorized

Egmond E(i)nd ’13

 

Ben bezig met die zee en met die wisselende luchten, eind vh jaar atelier bij paviljoen ‘de zeester’ huren! grappig.  Mijn werk is niet erg kleurgetrouw, wel de grijstonen.   Een grote tekening maken is toch een beetje krassen en strepen met het geluid van potlood (lijkt wel de zeebranding?) en pastel op papier. Daarna tekenen met kleurpotloden om de fouten te herstellen; van de lijn die zomaar eindigt of omdraait en van lege strepen; wanneer het grafiet niet schrijft en noteert. Heb vandaag ook de gum gebruikt voor het strand en de wolkenwaaiers aangezet of doorgezet.In navolging van de http//:camac-calm-and-   (see other blog) werk ik weer in ruitvorm. Dit komt omdat ik de horizon (de zee) bol zie, van links naar rechts, achter de balustrade op de duin. Het frame is net niet haaks. Kortom; ondanks de leegheid van het strand en het water is er genoeg in deze tekening wat de desorientering weergeeft. Egmond ’13

finished sea of Egmond '13

 progress
Posted in Uncategorized

SET#SERIEEL

SET#SERIEEL installation in estafette (like in the concept of cadavre exquis)
In TRACO Weesp worked on a reaction on ZenBoxen. After WimVonk’s flowerbeds with screws ,objects on a wooden floor ( which once stood cubbards for a compagny), then via asmall film of Ee Damen with blue plastic, shadow and red line came MartinedeJong really in the space up, followed MarjavanPutten her answer to the wall and came back to the box of sewing and textiles,there it was Annechien Verheij connected her line between 2 childrenchairs turn backwards to the end above a layered bed of leaves. Vera de Groot in her case put it in a paperbxo, womenbox, till HermineStam entered in the box and started a new. From her I got the space to go on, which resulted in a half men /half animal upside down keeping a stuffed box high. Set#serieel was a good project , thanks also to the dence space wher it took place.
      Koos van der Elsen 2013

Posted in Uncategorized