Expo Ecodorp Bergen 20–29 oct. 2017

Welkom op de opening en afsluiting 21 en 29 oktober van mijn installatie in de buitenruimte van Ecodorp Bergen. Tijdens 10 dagen ertussen zal het terrein ook te bezoeken zijn. In de weekenden en vrijdags zal ik ook zelf aanwezig zijn. Er zal na de opening een tekenperformance van Barbara Damen plaatsvinden en een dansstuk gecreeërd door Mary Villesvik. Henk en Rymke zorgen voor de verdere avond.  Verder met bijdragen van o.a. Hilma ten Boske,,Irene Janze, Jurian Vermool, Jacobine de Jong.

Installatie: “Es posible”

Het speelvlak. Dit geeft het beeld een sociale context, meer ook omdat we met de Hoe-Hoeve kwekerij *de essenboompjes en kruiden, c.q. voedselbos te behouden na de kunst 10 daagse. De visnetten kunnen verdwijnen, maar bv bij de bloementuin in de grote populier zal ik   “de Druppel,  Gota”*      een tijdje laten hangen. De Druppel bevat oude essentakken en met kleuren nylon zal het opgehangen een sterk beeld opleveren tijdens en na de kunst 10 daagse.

Koos van der Elsen  2017 , beeldend kunstenaar / landschapper.

*Chalara fraxineais een schimmel, de bladeren worden geel, de twijg wordt bruin in de lengte (bast necrose) , het hout is niet de infectiebron, de es wordt gevoeliger voor honingzwam en essenbastkever. (Bron; wikipedia).     *Hoe-Hoeve is een (kruiden) kwekerij bij Amsterdam-Zunderdorp. Op het terrein van de Stadshoeve met vrijwilligers ;  Hoeveel behoeft er is aan… De Essenplantjes komen uit FR.

* De druppel , in het Spaans  gota   is een beeldende uitspraak als anekdote aan het verdriet van sterven. Met de energie die wij in de kunstmanifestatie leggen en met de energie die de mensen van het ecodorp erin leggen te bundelen wordt dat verdriet een cohesie…?…. van positief natuurbehoud!

*Projecten:  JardinArt.com  en FB.  Hoe-Hoeve     en http://camac-calm-and-more-artists-can

ecodorp bergen zorgt voor rondleidingen 21/22 en 28/29 om 14.00, infobord over eb,pers,website Facebook

dichters komen op 22 en 29 oktober om 16.00  in de Ger van Rymke bij elkaar.

https://www.dekunst10daagse.nl/bekijk-kunstenaars-groep/578/ecodorp-bergen

In Bergen zelf vindt de kunst10daagse ook plaats, waar wij onderdeel van zijn.

https://www.dekunst10daagse.nl/editie-2017/

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.