Expo Ecodorp Bergen 20–29 oct. 2017

Welkom bij mijn installatie in de buitenruimte van Ecodorp Bergen.ZuchtOrt2 20171013_162535 DSC05212

Installatie: “Es posible”     

Het speelvlak. Dit geeft het beeld een sociale context, meer ook omdat we met de Hoe-Hoeve kwekerij *de essenboompjes en kruiden, c.q. voedselbos te behouden na de kunst 10 daagse.  De visnetten kunnen verdwijnen, maar bv bij de bloementuin in de grote populier hangt de druppel  ” Gota”   *   De Druppel bevat oude essentakken en kleuren nylon. Koos van der Elsen , beeldend kunstenaar / landschapper.

*Chalara fraxineais een schimmel, de bladeren worden geel, de twijg wordt bruin in de lengte (bast necrose) , het hout is niet de infectiebron, de es wordt gevoeliger voor honingzwam en essenbastkever. (Bron; wikipedia).     *Hoe-Hoeve was een (kruiden) kwekerij bij Amsterdam-Zunderdorp. Op het terrein van de Stadshoeve met vrijwilligers ;  Hoeveel behoeft er is aan… De Essenplantjes komen uit FR.* De druppel , in het Spaans  gota   is een beeldende uitspraak als anekdote aan het verdriet van sterven. Met de energie die wij in de kunstmanifestatie leggen en met de energie die de mensen van het ecodorp erin leggen te bundelen wordt dat verdriet een cohesie…?…. van positief natuurbehoud!                 *Projecten:  JardinArt.com  en FB.  Hoe-Hoeve     en http://camac-calm-and-more-artists-can

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.