Chelva ArtistinResidence

Chelva (Valencia) Bij dit Artists huis hier in Chelva is de grens (soort 3 culturenpunt) PeterBosch denkt zelfs dat dit huis niet alleen in en aan de vestingsmuur gebouwd is, maar zelfs een vestingstoren was.   De joodse wijk was hier en op het plein en naar het oosten is nu de stad en katholiek. De barrios (wijkjes) heten Azogue, Arrabal en Benicacira. Ik wandel vanaf zijn landje met olijfbomen en amandel terug . Zwarte olijven en grijsgroene bomen op rode aarde. Wel zuur! Het schijnt dat ze ze een uur in soda leggen of sneetjes geven en in zout of lang wassen. Ook worden ze tegenwoordig gegraind met pit en al en scheidt de olie zich van het vocht. Zo is de smaak wel lang aanwezig van die olijf die ik net at.        

Heb 1e tekening gemaakt, geen sterrenhemel met chipmaan, geen interieur met mensen, maar gewoon zoals altijd een landschap met ornament elementen en symboliek en soms een mens erin(dividu) . Dit keer niet trouwens, het is nog een opzet, met de stadshoek waar ik zit en het uitzicht naar de landjes en de heuvels van de Serrania.    Hago el primero desin, no ciel en estrellas con chip luna, no interior con gente tambien,  si no paysage con ornamentos elementos y simbolica y a veces el hombre dentra individuel.  No hace personas aqui en desin, pero el quarto de ciudad con el panorama en gardinos y colles de Serrania. Het Franciscaner klooster hier is dicht. Was naar het romeinse aquaduct; Pe^na Cortada gegaan met een musicus uit NZ , Scott, zie foto’s .

Toen ben ik mijn 2e tekening en het frame met mij gaan filmen; de carratera de Azogue. Heb de 3e tekening opgezet en een zwembad ontwerp gebouwd, geinspireerd op het oude hier en de tegels in het atelier en het gele plakband!      Die 3e tekening heeft vleugels aan de horizon in de rode lucht/of is het nog landschap? En final; lijkt het op de afbeelding die ik erna zag bij een kapel. Angel &Devil, boete en schuld boven het vagevuur. Zou dat toeval zijn of proces van werken? Gaan, staan, zien en zie daar ! De engelen vleugels en de duivel vleermuisvleugels. In het landschap natuurlijk.

ChelvaCarretera

ChelvaCielWine

Een 4e tekening opgezet over een oude wasplaats met dakje. Ik heb er meteen maar een eigen ontwerp op los gelaten, zodat het basin op een (groen) oog lijkt en het dakje op een wenkbrauw. (ceja sedutora) (de verleidelijke wenkbrauw, haha.) Het komt voort uit een van de vele bronnen en irrigatiekanaaltjes, die hier al eeuwen de stadjes voeden, of het nou droog is of niet. Ook het geluid is fasinerend en zelfs bij een wandeling buiten de stad blijft het water stromen langs je, naar de velden met olijfbomen en bijna (casi) bloeiende amandelbomen.

Tekening 5 met inkt op japans papier. De baaien aan de middellandse zee, waar het nog iets aangenamer is nu. De kustlijn van Spanje en de rivieren en de pireneos, de crack in de granaatappel voor me en de roos, de vuisthand; ze hebben iets gemeen? Maar wat?  Misschien (quizal) komt het nog!El piËL de Toro (stierenvacht) naam v.d. peninsula (Spain y Portugal)

design for a pont (chelva lavadora)

landscape Piel de Chelva (70 x100 cm (inkt , pencil)

ChelvaSedums2Rosemarin

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.